HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd’
 
Diemilla praktijk
 
SINGLE
 
 
CNTNT

Last van voorjaarsmoeheid? Inzichten en tips.

De overgang van de winter naar het voorjaar kan vermoeidheidsklachten veroorzaken. Je voelt je vooral aan het begin van de lente moe, lusteloos en fut ontbreekt om dingen te ondernemen. Overal zie je tegenop.

Voorjaarsmoeheid komt bij veel mensen jaarlijks weer terug. De ene mens heeft er meer last van dan de ander. In het verleden was dit vaak een gevolg van een tekort aan vitaminen door gebrek aan verse groenten en fruit in de wintermaanden. Er werden veel weck- en blikgroenten gegeten en fruit was er helemaal niet. Tegenwoordig zijn er de hele winter volop verse groenten en fruit te koop, doordat deze het hele jaar in kassen worden geteeld. Daarnaast wordt er voldoende uit het buitenland geïmporteerd.

Een tekort aan vitaminen komt tegenwoordig weinig voor in de westerse landen.

Wat is dan de oorzaak van voorjaarsmoeheid?

De winter is de tijd waarin er minder lichaamsbeweging is. De voeding is in de wintermaanden zwaar en door te weinig beweging worden de afvalstoffen uit de voeding minder afgevoerd. De conditie van het lichaam is verminderd en moet in het voorjaar nog worden opgebouwd. De afvalstoffen komen door meer activiteiten in actie en het lichaam voelt zich daardoor moe. Dit heeft ook een psychische uitwerking: omdat de conditie minder is, ontstaat er een vermoeid gevoel. Veel mensen zien zichzelf in de spiegel en vinden het moeilijk te accepteren dat het lichaam iets zwaarder is geworden. In de winter verbruikt het lichaam minder energie, omdat de huizen goed zijn verwarmd en er minder beweging is. Daardoor kom je iets aan in gewicht.

De huid is bleker en alle voorjaarskleding accentueert deze bleke huid nog meer. In de lente maak je een nieuwe start, net als de hele natuur.

Dit kan wel eens tegenvallen. Vooral wanneer je je in de winter ongelukkig en eenzaam hebt gevoeld. In de lente zie je opeens allemaal mensen om je heen die buiten in de tuin bezig zijn. Je moet wennen aan de overschakeling, het contact maken met anderen. Dit vergt enige tijd. Met behulp van diverse gezondheidsoefeningen en flinke wandeling in de natuur ondersteun je het lichaam bij het reinigen van de afvalstoffen.

Lenteschoonmaak: een gezonde lever en galblaas

De lever heeft als belangrijke functie het ontgiften van het lichaam.

De lever- en galblaasenergie behoren volgens de vijfelementenleer bij de lenteperiode. Volgens de oosterse leer wordt de lever ook wel de ‘generaal in huis’ genoemd. Een Chinees gezegde beschrijft dit als volgt: ‘Wanneer de lever niet goed werkt, krijg je ruzie in het land.’

De lever zorgt voor uitscheiding van afvalstoffen. Wanneer dit proces niet goed verloopt, heeft dit invloed op alle processen in het hele lichaam. Ook in de westerse gedachtegang heeft de lever, met name in de lente, een grote taak op het gebied van reinigen en ontgiften van het lichaam.

De lenteschoonmaak geldt niet alleen voor het huis, maar ook voor het lichaam.

In de lente hebben de meeste mensen een drang om te gaan poetsen, de ramen open te zetten en alles te luchten, te reinigen en af te voeren. Dit reinigen is niet alleen van belang voor de buitenwereld, maar ook voor het lichaam, onze binnenwereld. De lever heeft daar een belangrijke taak in. Via de voeding, huid en longen neemt het lichaam veel schadelijke stoffen op.

Verschillende factoren die ons lichaam en geest belasten zijn:

 • overvoeding en een verkeerde samenstelling van het voedsel;
 • te vet eten, te veel suiker, te veel geraffineerde producten, te heet en te koud voedsel, te vaak eten en te snel eten;
 • op verkeerde momenten eten, bijvoorbeeld voor het slapengaan een zware maaltijd nuttigen;
 • kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen in de voeding;
 • bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen en emulgatoren in het voedsel;
 • zware metalen belasting uit bijvoorbeeld de industrie: kwik, lood en cadmium, die in de bodem, grondwater en lucht terechtkomen, zelfs ook amalgaamvulling in ons gebit;
 • bacteriën, virussen en chemicaliën;
 • elektrische apparaten in huis;
 • verontreinigde lucht die via de longen wordt ingeademd;
 • te weinig lichaamsbeweging;
 • overmatig gebruik van genotmiddelen zoals alcohol, roken, koffie en zware thee;
 • medicijngebruik, te veel stress en werkdruk, onverwerkte emoties en negatieve denkpatronen;
 • een chronisch tekort aan aanraking en liefde.

Schadelijke stoffen stapelen zich op in het lichaam, waardoor allerlei afvalstoffen ontstaan die niet voldoende kunnen afgebroken en afgevoerd.

Deze afvalstoffen worden ook wel ‘slakken’ genoemd. Ze hopen zich op in de cellen van het bindweefsel van circuleren in het bloed en de lymfe.

Op den duur veroorzaken zij gezondheidsproblemen. Vooral in de winter worden veel afvalstoffen in het lichaamsvet vastgehouden die in het lente weer losgelaten en opgeruimd moeten worden. Daardoor kan het lichaam juist in deze periode van het jaar vermoeid reageren, omdat het bezig is al deze overtollige resten kwijt te raken.

De lever heeft een belangrijke rol bij dit proces en heeft als taak al die stoffen te zuiveren, en gifstoffen en voedingstoffen van elkaar te scheiden.

De lever produceert galsappen die de vetten uit de voeding in de darmen makkelijker verteerbaar maken. Zo ook heeft de gal een grote taak in het oplossen en afvoeren van afvalstoffen die via ontlasting het lichaam verlaten.

De galblaas slaat gal op en helpt de lever bij het verteren van vetten. De lever heeft het vermogen om toxische stoffen om te vormen tot niet-toxische stoffen teneinde zo via de nieren en darmen het lichaam te verlaten.

De lever bindt gifstoffen, vormt ze om en zorgt dat ze worden uitgescheiden door de gal, darmen en nieren. Daarnaast kunnen er afvalstoffen door de longen en huid worden uitgescheiden, of zelfs via de slijmvliezen als het via andere wegen onvoldoende mogelijk is.

Wanneer de huid deze stoffen onvoldoende kwijt kan raken, ontstaat er een jeuk, een veelvoorkomen verschijnsel in de lente. De huid kan op allerlei manieren reageren bij verstoorde functie van lever en gal: een droge huid door te weinig talg of juist een vette huid met acne, huiduitslag, branderigheid of allergische huidreacties.

De lever heeft tevens een opslagfunctie van stoffen die te veel zijn, nog niet afgevoerd kunnen worden of niet afgebroken kunnen worden. Deze stoffen worden op een gegeven moment in het bindweefsel opgeslagen.

Naast al deze functies heeft de lever nog veel meer taken, met name op het gebied van aanmaak van vitamines, hormonen, koolhydraten en de eiwitstofwisseling. Al met al een zeer belangrijk orgaan voor het lichaam, dat niet gemist kan worden.

Schadelijke stoffen voor de lever zijn: medicijnen, koffie, alcohol, chemische toevoegingen zoals kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en drugs.

Wanneer de lever het lichaam ondersteunt door te reinigen moet de lever nog harder werken, omdat de afvalstoffen uit het bindweefsel en organen bijvoorbeeld uit de darmen weer in het bloed terechtkomen en moeten worden afgevoerd. Dit is de reden waarom men in het begin van een reinigingskuur hoofdpijn en vermoeidheidklachten kan krijgen.

Door regelmatig een reiniginskuur te doen, zal het lichaam steeds makkelijker deze, steeds kleinere, hoeveelheid afvalstoffen kunnen afvoeren. Naast een reinigingskuur activeert lichaamsbeweging de spijsvertering. Zuurstof uit de buitenlucht stimuleert de gehele bloedcirculatie en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast bevordert zonlicht de stofwisseling en heeft zodoende een reinigende invloed op het lichaam.

Vasten

Vasten is een heel oude gewoonte die in veel culturen terug te vinden is. Er werd al gevast in oude culturen. Vasten wordt niet alleen gedaan om therapeutische redenen, maar ook om ziekten te voorkomen. Het had veelal ook een religieuze betekenis; de lichamelijke reiniging was tevens om de geest te reinigen.

De bekende Griekse arts Hippocrates ging er al van uit dat vasten de uitscheiding van schadelijke stoffen bewerkstelligt, zo de levenskracht stimuleert en de zieke mens geneest.

Wanneer je ziek bent, heb je meestal geen zin in eten en behoefte aan rust.

Juist bij ziekte is het lichaam zich aan het ontdoen van afvalstoffen door middel van koorts, braken of transpireren. Door het natuurlijke proces te onderdrukken gaan de gifstoffen zich ophopen in het lichaam en komen zodoende op verkeerde plekken in het lichaam terecht, bijvoorbeeld in de gewrichten.

Dieren weten bij ziekte prima wat goed voor ze is. Ze onthouden zich van voedsel of zoeken juist gras of kruiden om te eten. Een veelgehoord misverstand is dat je bij ziekte veel moet eten om de weerstand te verhogen. Het lichaam geeft de juiste signalen af en het enige wat je moet doen is naar deze signalen luisteren en ze opvolgen. Vasten maakt de organen schoon: lever, dikke darm, longen, nieren en huid worden gereinigd en alle opgehoopte stoffen die zich vaak als een soort plakken aan de binnenkant van de dikke darm hebben vastgezet, worden verwijderd. Veel ziekten ontstaan in de darmen door een verstoorde spijsvertering en een ongezonde darmflora. Bij het ontgiften verwijder je deze belasting vanuit de darmen. De darmen spelen zodoende een zeer belangrijke rol bij de afweer tegen ziekteverwekkers. Wanneer de darmen goed functioneren krijgen bacteriën, schimmels en virussen geen kans om binnen te dringen. Gezonde darmen zullen de weerstand herstellen en de verwerking van voedingsstoffen en uitscheiding van afvalstoffen verbeteren.

Is vasten geschikt voor iedereen ?

Mensen met gezondheidsproblemen kunnen het beste in overleg met een arts of therapeut gaan vasten. Om te vasten moet je redelijk gezond zijn, niet te vermoeid en geen grote stressbelasting hebben in de periode dat er wordt gevast. Wanneer je heel slank bent, is het verstandig om te zorgen dat je niet gelijk te veel afvalt. Bij specifieke klachten, maar ook wanneer er geen klachten zijn, is regelmatig vasten een reiniging en ondersteuning voor het lichaam. 2 maal per jaar vasten, in het najaar en in het voorjaar is zeer gezond voor het lichaam en ook bij de overgang van het ene seizoen in het andere, dus in totaal 4 tot 5 keer per jaar.

Hoe pak je het vasten aan ?

Er zijn veel vormen van vasten. Je kunt dit heel streng doen door een periode niets te eten en alleen te drinken, of de minder strenge methode door af en toe enkele dagen te vasten.

In het algemeen is het verstandig om een strenge methode van vasten onder begeleiding uit te voeren. Er zijn op diverse locaties in het land vastenweken te volgen onder deskundige begeleiding.

Het matig vasten kan door iedereen die geen specifieke gezondheidsklachten heeft zonder problemen worden uitgevoerd.

Enkele voorbeelden van gematigde vastenkuren zijn:

 • 5 dagen sapvasten, waarbij alleen groentesappen en pure fruitsappen worden gedronken, zonder suiker of andere toevoegingen.
 • Een monodieet waarbij je 5 dagen 1 voedingsmiddel eet en verder niets. Het lichaam gaat ontgiften, omdat het maar 1 voedingsmiddel heeft te verteren, dat ene voedingsmiddel is bijvoorbeeld: rijst, verse groenten of fruit.
 • 5 dagen alleen fruit eten, gemiddeld 600 tot 900 gram per dag en veel drinken.
 • 5 weken lang, iedere week 1 kuurdag per week, waarbij je kiest voor fruit en groentesap of alleen verse groenten en verder geen warme maaltijd.
 • 5 ochtenden tot 12 uur ontgiften door alleen als ontbijt allereerst een glas heet water en later vers fruit en kruiden thee of verse vruchtensap te eten. Tot 4 uur na het opstaan is het lichaam namelijk aan het ontgiften, door de voeding dan aan te passen ondersteun je het lichaam bij dit dagelijkse ontgiftingsproces. Na twaalf uur kun je weer gewoon, gezond gaan eten.

Zo zijn er nog veel andere manieren van reinigen. Neem altijd de manier die bij jou past en die voor jou mogelijk is om te doen, waarbij je rekening dient te houden met je dagelijkse leefritme, je soort werk en andere activiteiten.

Een uitgebreide vastenkuur heeft een goede voorbereiding met enkele op- en afbouwdagen nodig. Ga niet direct na een strenge vastenkuur over op gewoon eten, maar bouw een kuur zorgvuldig af. Tegenwoordig is er veel literatuur over vastenkuren bij reformhuizen verkrijgbaar zodat je je goed kunt voorbereiden.

Voedingsadviezen ter ondersteuning van de reiniging

 • Drink veel koolzuurarm bronwater, zeker 1½ liter per dag (koolzuur prikkelt de spijsvertering en deze moet juist tot rust komen). 1 glas vocht drinken per uur is een belangrijk onderdeel van een reinigingskuur om de afvalstoffen uit het lichaam te kunnen verwijderen.
 • Begin in de voorbereidende periode met het afbouwen van de prikkelende stoffen zoals koffie, zwarte thee, alcohol en andere genotmiddelen.
 • Tijdens het vasten stoppen met suiker, koffie, zwarte thee en alcohol.
 • Beperk vette voeding.
 • Eet verse, groene bladgroenten en vruchten van het seizoen.
 • Voeg kleine hoeveelheden zuur toe aan de voeding zoals zure melkproducten. Dat zijn bijvoorbeeld biologische yoghurt of biogarde, biologische vruchten thee, augurken en zuurkool. Zuur is goed voor de lever- en de galblaasfunctie. Zuur trekt de gifstoffen uit de lever, breekt ze af waarna ze kunnen worden verwijderd. Drink bijvoorbeeld 5 tot 7 dagen lang elke ochtend het sap van een halve citroen of een geperste limoen met water.
 • Tijdens de opbouw van de kuur en tijdens de kuur zelf is het drinken van kruidenthee aan te bevelen in verband met de reinigende, helende werking daarvan.

Eventuele klachten tijdens het vasten

Een vasten- of reinigingskuur heeft een ontgiftende werking in het lichaam. Dit kan met name in het begin van de kuur klachten geven.

Alle opgeslagen gifstoffen worden de eerste dagen uit het bindweefsel, organen en vetdepots verwijderd en komen in het bloed terecht. De lever verwerkt deze afvalstoffen weer.

Door veel koolzuurarm bronwater te drinken, lichaamsbeweging en buitenlucht worden klachten zo veel mogelijk voorkomen.

De eerste dagen kunnen er verschillende klachten zijn, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, winderigheid, diarree, een vieze smaak in de mond, kouwelijk gevoel, sterk ruikende urine en ontlasting, sterk transpireren, onrustige huid of een humeurig gevoel. Deze klachten zijn een teken dat de reiniging op gang komt. Bedenk wel hoe erger deze verschijnselen, des te meer noodzaak er is voor het volgen van een kuur.

De bijverschijnselen zijn meestal na 3 dagen afgenomen. Het hongergevoel is meestal na 2, 3 dagen verdwenen. Bij een flauw gevoel van binnen tijdens het vasten is een glas groentebouillon als versterker aan te raden.

Sommige mensen hebben last van duizeligheid omdat de bloedglucosespiegel daalt en het lichaam op zoek is naar een nieuw evenwicht. Drink dan een glas versgeperst vruchtensap.

In het begin van een vastenperiode daalt de lichaamstemperatuur, daardoor kun je het snel koud hebben. Het is daarom belangrijk om extra warm gekleed te gaan en zo nodig ’s avonds een kruik mee te nemen in bed. Neem een paar maal per week een warm bad en dagelijks een warme douche. Daarnaast is een voet- en lichaamsmassage in deze periode weldadig en herstellend.

Een reingingskuur is al met al een flinke schoonmaakbeurt voor het hele lichaam. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de psyche. Wanneer de lever is verontreinigd heeft dit ook psychische gevolgen voor de mens. Om het nieuwe te kunnen ontvangen moet eerste het oude worden losgelaten.

Dat gaat niet zomaar. Daarom zie je dat er in de lenteperiode en tijdens het reinigen allerlei oude, vastgezette negatieve emoties in beweging kunnen komen, van verdriet tot boosheid of neerslachtigheid. Geef ruimte aan deze emoties en laat ze er mogen zijn, om ze daarna los te kunnen laten.

De lever speelt een grote rol bij de psyche. Depressieve mensen hebben veelal een lever die niet optimaal functioneert en de toxinen niet goed of te traag afvoert. Dit veroorzaakt vermoeidheid. Omgekeerd geldt natuurlijk ook hier weer: emoties zoals verdriet en boosheid verzwakken de leverenergie en geven een neerslachtig gevoel. Dit werkt schadelijk op de lever.

Gezondheidsoefeningen voor de lenteperiode

In de lente is het goed om het hele lichaam los te maken, alle spieren en gewrichten ‘wakker’ te maken om de lange wintertijd gedag te zeggen. Daarnaast zijn er nuttige oefeningen voor het borstgebied, de ademhaling, lever en galblaas.

De lever heeft een relatie met alle organen in het lichaam. Wanneer de lever wordt versterkt, heeft dit invloed op alle organen maar ook andersom.

Ademhalingsoefeningen zijn belangrijk voor het gehele lichaam en helpen het bovenlichaam te ontspannen. Lichaamsbeweging is het hele jaar van belang maar juist ook in de lenteperiode. De spieren, pezen, botten en gewrichten hebben beweging nodig om goed te blijven functioneren. Bij passiviteit verstart het lichaam en raakt zijn soepelheid kwijt. Energie maar ook afvalstoffen kunnen in spieren en gewrichten gaan stagneren en op den duur allerlei gezondheidsklachten geven.

Door oefeningen wordt de energie- en bloedcirculatie gestimuleerd, afvalstoffen uit de gewrichten en spieren worden via het bloed afgevoerd.

 

Overgenomen uit: Elke seizoen in je element, geschreven door Gonnie van de Lang. Een aanrader!

 

Soundhealing klankschalen ligconcert

Tijdens een sound healing komen je lichaam en geest in een ontspannen, meditatieve staat terecht. De instrumenten en zang gaan voorbij je hoofd rechtstreeks naar je hart. Daar werkt het stress verlagend en geeft het je de ruimte om jezelf… > lees verder

Familie yoga 10 juli 2021

Van yoga wordt je rustig, het helpt je jezelf te zijn. Kinderen hebben laten zien dat ze er ook baat bij kunnen hebben. Yoga helpt ze hun conditie te verbeteren, zich te leren ontspannen, te concentreren en hun focus op… > lees verder

Swingyoga kennismakingsarrangement vanaf dinsdag 22 juni 2021

Beleef de kracht van de zwaartekracht en laat je  door het doek inspireren. Heb je ooit Swingyoga geprobeerd bij Diemilla Praktijk? Swingyoga is een yogales vanuit de lucht waarbij hangmatten worden gebruikt om je lichaam te versterken en te helpen.… > lees verder

Workshop Soundhealing 11 september 2020

Tijdens een sound healing komen je lichaam en geest in een ontspannen, meditatieve staat terecht. De instrumenten en zang gaan voorbij je hoofd rechtstreeks naar je hart. Daar werkt het stress verlagend en geeft het je de ruimte om jezelf… > lees verder

Hervatting binnenlessen vanaf woensdag 1 juli en zomerstop 2020 van Diemilla Praktijk.

Enorm blij en ontroerd maar ook dankbaar ben ik dat de praktijk eindelijk weer open mag op woensdag 1 juli 2020. Eindelijk kan ik weer yogi’s ontvangen en mag ik weer lessen aanbieden waar iedereen gelukkig van wordt. Hopelijk betekent… > lees verder

Buitenlivelessen zoals toegestaan door het RIVM.

Protocol yoga- en pilateslessen bij Diemilla Praktijk. Ontzettend veel zin heb ik om jullie eindelijk weer te ontvangen op het buitenterrein van de praktijk. Omdat ik dit graag slim en veilig aan willen pakken heb ik natuurlijk wel een protocol… > lees verder

Online lessen bij Diemilla Praktijk

  Lieve yogi, Goed nieuws! We gaan elkaar weer zien. Weliswaar niet in levende lijve maar online. Heel hard hebben we gewerkt om dit op korte termijn te realiseren. Vanaf vanavond donderdag 26-03-2020. De lessen worden live gegeven op de… > lees verder

Update Corona virus

Na de berichten van zondagmiddag moet ook Diemilla Praktijk voorlopig haar deuren sluiten in het kader van de bestrijding van het Corona virus. Zoals door het RIVM aangekondigd moeten alle horeca, scholen en sportclubs m.i.v. morgen 16 maart gesloten blijven… > lees verder

Famillieyoga Thema zomer 27 juni 2020

Graag nodig ik je uit voor de workshop Familieyoga in Diemilla Praktijk. Op zaterdag 27 juni 2020 Even alle aandacht voor elkaar. Tijdens deze workshop ga je op Lente yoga avontuur en doe je samen verschillende yogahoudingen. Je geeft elkaar… > lees verder

Soundhealing Vrijdag 20 maart 2020

Tijdens een sound healing komen je lichaam en geest in een ontspannen, meditatieve staat terecht. De instrumenten en zang gaan voorbij je hoofd rechtstreeks naar je hart. Daar werkt het stress verlagend en geeft het je de ruimte om jezelf… > lees verder

Klankschalenconcert 18 -10- 2019

Op vrijdag 18 oktober 2019 is er weer een klankschalen ligconcert bij Diemilla. Een klankschalen ligconcert is een vorm van innerlijke massage. Alleen maar liggen en luisteren Terwijl je op je mat ligt met een dekentje over je heen en… > lees verder

Zomerstop bij Diemilla Praktijk

Zoals elk jaar is Diemilla Praktijk een periode gesloten in verband met de vakantie. Deze zomerstop zal plaatsvinden van maandag 22 Juli tot en met zaterdag 31 Augustus.  De reguliere lessen beginnen weer op maandag 2 september.  Diemilla Praktijk wenst… > lees verder

Mantra zingen bij Diemilla Praktijk 20 september 2019. “Zing vanuit je hart!”

We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen. Het zingen wordt steeds afgewisseld met korte momenten van bezinning waarin de stilte de energie en de trilling van de samenklank kunnen doorwerken. Muziek bestaat bij… > lees verder

Famillieyoga bij Diemilla Praktijk

Familieyoga is yoga voor het hele gezin. Vader, moeder, opa, oma en kinderen. Iedereen is welkom, met of zonder yoga ervaring. Familieyoga geeft de mogelijkheid om heerlijk speels, creatief, ontspannen en op een liefdevolle manier tijd met elkaar door te… > lees verder

Wim Hof Methode Fundamentals Workshop in Schoonhoven

30 maart geeft Manon van Nielen, gecertificeerd instructrice WHM een Wim Hof Methode Fundamentals Workshop bij Diemilla Praktijk in Schoonhoven Binnen de Wim Hof Methode wordt koude training (bijvoorbeeld een ijsbad) ingezet om het autonome zenuwstelsel en bijbehorende immuunsysteem te… > lees verder

Familieyoga thema zomer

Zaterdag 1 juni 2019 Yoga samen met je kind(-eren), neefje / nichtje, zus / broertje, oma / opa, oom / tante is een bijzondere ervaring. Je hebt even alle aandacht voor elkaar. Tijdens deze workshop ga je op Winteryoga avontuur… > lees verder

Geef je spijsvertering een boost

Heb je last van een algehele malaise gevoel, zoals spijsverteringsklachten, pijnlijke gewrichten, slechte adem, doffe en vale huid, doffe ogen, depressie, prikkelbaarheid, lusteloosheid, enzovoort? Wellicht heb je dan last van een teveel aan toxische stoffen in je lichaam. In de… > lees verder

Klankschalen ligconcert op 19 januari 2018

Op vrijdag 19 januari 2018 is er weer een klankschalen ligconcert bij Diemilla. Een klankschalen ligconcert is een vorm van innerlijke massage. Alleen maar liggen en luisteren Terwijl je op je mat ligt met een dekentje over je heen en… > lees verder

Yin yoga nu ook op zaterdagochtend

Vanaf januari 2018 kun je ook op zaterdagochtend yin yoga volgen bij Diemilla Praktijk. De  les is van 10.15 tot 11.15 uur. De groep start als er minimaal 6 deelnemers zijn. Je kunt je aanmelden via die-milla@hetnet.nl of een appje… > lees verder

Klankschalen ligconcert op 16 mei 2017

Op dinsdag 16 mei 2017 is er weer een klankschalen ligconcert in Diemilla praktijk. Dat concert bestaat uit de prachtigste geluiden, bijvoorbeeld van klankschalen en tintja’s uit Nepal en India, de Chinese gong, Aboriginal bora bora en digeridoo’s en een Ocean… > lees verder

Diemilla Praktijk op de bres voor MS-patient Lesley Veen 28 oktober 2016

vrij dansen bij Diemilla praktijk Diemilla Praktijk organiseert een dansavond als bijdrage voor de strijd tegen MS in het kader van de actie samen één op vrijdagavond  28 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur Dans je vrij Heerlijk aan… > lees verder

De vijf Tibetanen workshop 27 mei 2016

De vijf Tibetanen bij Diemilla Praktijk vrijdag 27 mei 2016 van 19.00 tot 21.30 uur. Kosten bedragen € 25,- Aanmelden via: die-milla@hetnet.nl of 06-22258647 of via www.diemillapraktijk.nl Adres: Kievitsbloem 3B 2871 NR Schoonhoven Wil je meer weten over de vijf… > lees verder

Workshop Yoga & dans

Verstilling, levenslust en vreugde Yoga & dans verbindt het mooiste uit twee werelden: het rustgevende van yoga en het enthousiasmerende van dans en muziek. Deelnemers worden er blij van. Kennismaken met Yoga & dans Tijdens de workshop maak je kennis met verschillende… > lees verder

Last van voorjaarsmoeheid? Inzichten en tips.

De overgang van de winter naar het voorjaar kan vermoeidheidsklachten veroorzaken. Je voelt je vooral aan het begin van de lente moe, lusteloos en fut ontbreekt om dingen te ondernemen. Overal zie je tegenop. Voorjaarsmoeheid komt bij veel mensen jaarlijks… > lees verder

 


> Alle ervaringen over Diemilla praktijk
CLMNRGHTMRK
Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Wat zeggen cursisten?
L H S