PG!
 
HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd!’
 
Diemilla praktijk voor yoga en massage in Schoonhoven
 
 
PG
 

Yoga

Bij yoga draait het steeds om balans. Balans tussen inspanning en ontspanning, inademing en uitademing. Je hele leven beweegt zich tussen uitersten: inspanning en rust, verdrietig en blij, zeker en onzeker. Yoga helpt je om het evenwicht daartussen te vinden.

Als je langere tijd aan yoga doet, zul je ervaren dat je je bewuster wordt van de spanning en ontspanning in je lichaam. Je kunt spanningen dan gemakkelijker loslaten, en je merkt dat je beter in balans bent. Je gaat je dichter bij jezelf voelen.

Yoga is een prachtige combinatie van zachtheid en kracht. Door spanningen los te laten, ontspan je, voel je je ‘zachter’. En daardoor kom je weer dichter bij je natuurlijke, innerlijke kracht. Je wordt een blijer en gelukkiger mens van yoga.

Verschillende vormen van yoga

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van yoga:

Heb je rug-, nek- of knieklachten, dan kun je speciale hulpmaterialen gebruiken en krijg je advies over geschikte oefeningen.

 

Hathayoga: rustige yoga

Hathayoga is een rustige vorm van yoga. Dankzij hathayoga verdwijnen spierspanningen en worden je spieren soepeler. Ook de verschillende ademhalingsoefeningen helpen je om spanningen los te laten.

In bijna alle yogalessen doe je een aantal staande, zittende en liggende oefeningen. Elke les eindigt met een  ontspanning van een kwartier, vaak via een meditatie die ik voorlees.

 

Poweryoga: krachtige yoga

Poweryoga (ashtanga yoga) is een krachtige vorm van yoga. Het is een verrijkende en diepgaande manier om je conditie, kracht, bewustzijn en lenigheid te ontwikkelen.

Ashtanga  staat voor energie, en niet voor macht of kracht. Doe je al een tijd aan ashtanga yoga, dan zul je ervaren dat de lichaamshoudingen (asana’s) je eigen worden, dankzij de continuïteit in concentratie, ademhaling en beweging.

Ook de poweryogalessen sluiten we altijd af met een kwartier ontspanning.

 

Yin yoga

Yin yoga is een van de vele vormen van Hathayoga. Yin yoga is een systeem van yogahoudingen die je lang aanhoudt, met een inwaartse focus. Yin yoga kent invloeden uit de Chinese traditionele geneeskunst en de Indiase yoga, maar heeft ook relaties met Kungfu en Shiatsu.

Yin yoga is met name gericht op de meridianen het is een vorm van acupressuur.

Bindweefsel en botten reageren op druk. Botten hebben druk nodig om sterk te blijven, bijvoorbeeld; wandelen. Ook Yin yoga werkt door middel van het uitoefenen van druk en zwaarte kracht.

 

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga wordt ook wel flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan, zoals een dans. Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De ademhaling is een essentieel onderdeel van deze dans, omdat de series bewegingen gesynchroniseerd met de adem worden uitgevoerd. Over het algemeen gaan omhoog gaande bewegingen samen met inademingen en omlaag gaande bewegingen samen met uitademingen. Je ontwikkelt een energiek lichaam, terwijl je aan het einde van de les een totaal ontspanning ervaart. Een ander belangrijk aspect is dat je leert bewegen vanuit je Core Centre ( banda’s). In elke les train je kracht, flexibiliteit, balans, concentratie en meditatie.

 

Swing Yoga

Het unieke ontwerp van Swing Yoga stelt je in staat om een hele reeks yogahoudingen uit te voeren, zowel in het horizontale als in het verticale vlak. De spieren van het lichaam, de botstructuur, de functie van hersenen en zenuwen en de inwendige organen worden alle gunstig beïnvloed door gebruikmaking van deze Swing Yoga.

De Swingmethode is een prachtige manier om je core / powerhouse / houdingspieren te trainen.
De hangmat dwingt je je balans te zoeken waardoor met name  de staande yogahoudingen op de mat veel lichter zullen gaan voelen.

 

Zwangerschapsyoga

Je zwangerschap is een van de mooiste periodes in je leven. En misschien ook wel een van de spannendste. Je wilt graag de beste start voor je kind. Daarom zorg je er al zo goed mogelijk voor als het nog in je buik zit. Natuurlijk wil je je ook zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling.

De cursus zwangerschapsyoga helpt je daarbij. Je krijgt rustige yogaoefeningen die precies passen bij wat je als zwangere nodig hebt. Verder krijg je veel informatie over gezond zwanger zijn. Al die informatie staat ook in het cursusboek. Natuurlijk is er ook een avond voor partners.

Een mooi vervolg op zwangerschapsyoga is babymassage. Je leert hoe je je baby diep kunt laten ontspannen. Ook versterkt babymassage de hechting tussen jullie beiden.  Lees verder.

Zwangerschapsyoga: voorbereiden op de bevalling

In de zwangerschapsyoga bereid je je ook zo goed mogelijk voor op de bevalling zelf. Je leert welke fases er zijn en met welke ademhalingsoefeningen je een fase het soepelst doorkomt. Een bevalling is een grote uitdaging, maar met zwangerschapsyoga ben je zo goed mogelijk voorbereid.

Zwangerschapsyoga wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed. Kijk dat even na in je polis of informeer bij je zorgverzekeraar.

 

Yoga voor bedrijven

Ook in je bedrijf kun je voor yoga kiezen. Als medewerkers wekelijks yogaoefeningen doen, is de kans groot dat hun productiviteit stijgt. Want wie ontspannen is, werkt met meer focus. En hoe meer focus, hoe meer resultaat.

Ben je geïnteresseerd in yoga voor je bedrijf, dan kun je daarvoor een proefles aanvragen.

Bel me via (06) 22 25 86 47 of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 
CLMNRGHTMRK
Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.