PG!
 
HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd!’
 
Diemilla praktijk - massage
 
 
PG
 

Massage

Een massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen. De massage maakt je spieren ‘zacht’ en stimuleert je bloedsomloop. Je kunt alle spanningen loslaten en voelt je weer in evenwicht.

Ik gebruik altijd een massageolie met een geur die past bij wat jij nodig hebt. En muziek die je helpt om helemaal tot rust te komen. Na de massage voel je je rustig en ontspannen. Het is de kunst om dat gevoel vervolgens zo lang mogelijk vast te houden.

Laat je je regelmatig masseren, dan zul je ervaren dat je je meer in balans gaat voelen.

Je kunt kiezen uit:

 

Klassieke ontspanningsmassage

Erg geschikt voor gespannen spieren in je hele lichaam. En een prima vorm om kennis te maken met massage.

 

Nek-, schouder- en rugmassage

Voor als je nek-, schouder- en/of rugklachten hebt. Deze massage kan terwijl je op een speciale stoel zit of op de speciale behandeltafel ligt. Als je deze massage enkele weken achter elkaar doet, nemen je pijnklachten af. En natuurlijk geef ik je tips voor je houding en manier van bewegen om spanningen in je nek, schouders en rug te voorkomen.

 

Shantala massage

Shantala massage is een zachte massage, die helemaal afgestemd is op jouw lichaam en op wat jij nodig hebt. Oorspronkelijk is het een vorm van babymassage, maar in Nederland is ook een variant voor volwassenen ontwikkeld. Het is een van mijn favoriete massages om te geven.

Bij Shantala massage maken de handen vloeiende, rustige en ritmische bewegingen. Ze blijven in contact met je lichaam. Zo is de massage heel voorspelbaar en dat maakt het nog gemakkelijker voor je om je eraan over te geven en te ontspannen. Je ervaart dat je je nog dieper ontspant dan bij andere massagevormen.

Ook bij deze massage zijn de olie, de geur en de muziek helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Hotstonemassage

Een hotstonemassage is een massage met verwarmde stenen (45 graden Celcius). De warmte en de druk van de stenen hebben een weldadig effect of je spieren. Soms leg ik stenen op delen van je lichaam, maar vaak masseer ik met de verwarmde stenen.

De combinatie van warmte en beweging heeft extra veel effect op je spieren. Samen met warme massageolie zorgt dat voor een extra diepe ontspanning. Bovendien voert je lichaam na een hotstonemassage gemakkelijker afvalstoffen af.  Na afloop voel je je meer in balans.

Een hotstonemassage is niet geschikt bij bijvoorbeeld griep/koorts, (besmettelijke) huidziekten, ernstige vormen van vaatziekten en trombose.

 

Bedrijfsmassage

Regelmatige massage helpt mensen om met meer focus te werken. Bovendien verminder je daarmee de kans op ziekteverzuim. Vooral stoelmassages zijn gemakkelijk in te passen in het werkritme en blijken in de praktijk heel effectief te zijn.

 

Babymassage

Een mooi vervolg op de zwangerschapsyoga is Shantala babymassage. Die kun je bij Diemilla praktijk in kleine groepen volgen.

Babymassage: goed voor de hechting

Shantala babymassage is een bijzonder zachte massagevorm. Door de langzame, ritmische bewegingen ontspant je baby extra-diep. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat baby’s die zo gemasseerd worden zich gemakkelijker hechten, zich sneller ontwikkelen, minder gauw ziek zijn en een beter slaap-/waakritme ontwikkelen.

Shantala is de naam van een vrouw in Calcutta. Zij woonde in een sloppenwijk en ontwikkelde de massagemethode. De Franse kinderarts Frederick Leboyer haalde haar massagemethode naar Europa; hij was onder de indruk van het effect van de massage op baby’s die opgroeien onder slechte omstandigheden.

Bel me via (06) 22 25 86 47 of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 
CLMNRGHTMRK
Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.