PG!
 
HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd!’
 
Diemilla praktijk - meditatie
 
 
PG
 

Mediteren

Door te mediteren kom je dichter bij jezelf. Je geeft dan de ruimte aan wat er echt in je omgaat. Wat je echt voelt, denkt en wilt. Dat zit namelijk allemaal in je onderbewuste.

Je onderbewuste wordt vaak toegedekt door alles wat er in je hoofd omgaat. Maar ondertussen bepaalt het onderbewuste wel veel van wat je doet en zegt. Je zult meer innerlijke rust ervaren en meer samenhang in je eigen leven en in de wereld om je heen zien.

Door de tijd te nemen om te mediteren en boven te laten komen wat er allemaal in je omgaat, krijg je meer inzicht in jezelf. En daardoor kun je je verder ontwikkelen.

Ik zie het leven als een stromende rivier. Het is altijd in beweging, maar gedachten en gevoelens kunnen obstakels zijn en zorgen voor wilde stromingen en draaikolken. Door je bewust te worden van die obstakels, creëer je meer rust en een gelijkmatiger stroming.

Je wordt rustiger, gelukkiger, stabieler, geduldiger en liefdevoller.

Mediteren doet je ook lichamelijk goed. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hoeveelheid stresshormoon (cortisol) in je lichaam verlaagt. Ook je bloeddruk daalt en dat heeft een positief effect op je hele gezondheid.

Wat is mediteren?

Mediteren is een manier om helder te kijken naar wat er in jezelf omgaat. Door je bijvoorbeeld te concentreren op je ademhaling, breng je je gedachten tot rust.

Zo creëer je ruimte voor wat er werkelijk in je leeft. Je laat alle gevoelens, gedachten en wensen er gewoon zijn, zonder ergens etiketjes op te plakken.

Daarmee creëer je ruimte voor je intuïtie. Voor meer inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

Mediteren past voor mij bij hoe het leven is. In de natuur zie je dat alles met elkaar samenhangt en dat het altijd en-en is, niet of-of. Er is rust en beweging, liefde en haat, groei en afsterven. Nooit maar een van de twee.

Door te mediteren word je je daar bewust van en ervaar je dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Dat kan je een diepe rust geven.

Hoe gaat mediteren bij Diemilla praktijk?

Mijn meditatielessen zijn een combinatie van stille meditatie en geleide meditatie. We mediteren volgens Zazen (Zen) stilzitten en stil lopen, maar ook vanuit Vipassana (inzichtmeditatie). Bij Vipassana gaat het om zo diep mogelijk waarnemen en voelen. Net als bij bijvoorbeeld mindfulness en de bodyscan. Je kunt Vipassana in elke lichaamshouding beoefenen.

Als je wekelijks mijn meditatielessen volgt, zul je merken dat je ook in je dagelijks leven gemakkelijker ruimte maakt voor meditatie.

Bel me via (06) 22 25 86 47 of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 
CLMNRGHTMRK
Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.