PG!
 
HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd!’
 
Diemilla praktijk
 
 
PG
 

Pilates: oefen je fit en krachtig

Je wilt Pilates in Schoonhoven volgen. Want je wilt soepel blijven. Je houding verbeteren en je fit en krachtig voelen. Pilates is de manier om daaraan te werken. Effectief, en prima te doen.

Pilates is goed voor lichaam en geest

Pilates is een intensievere vorm van bewegen. Je doet een serie vloeiende oefeningen op de grond. Je spant daarbij verschillende spiergroepen tegelijkertijd aan, bijvoorbeeld de spieren van je rug, buik en bekkenbodem.

Alle bewegingen doe je rustig en bewust, want je ademhaling speelt een grote rol. Zo train je lichaam en geest.

Een sterk ‘powerhouse’

Je versterkt je ‘powerhouse’. Sommigen noemen het ‘core’ of het krachtcentrum. Het is het korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Al die spieren heb je bij allerlei bewegingen nodig. Hoe sterker ze zijn, hoe beter je houding. Je voelt je stabieler en kunt beter bewegen en sporten.

Na de les voel je dat je veel gedaan hebt, maar je voelt je niet uitgeput. Doe je de oefeningen regelmatig, dan merk je dat je rechterop en steviger staat. Je lichaam is soepeler, je voelt je krachtiger en meer in balans.

We doen alleen grondoefeningen en gebruiken geen apparaten. Verder krijg je in de les persoonlijke aandacht, zodat je de oefeningen zo goed mogelijk kunt doen. We sluiten af met een heerlijke ontspanning.

Achtergrond 

Joseph Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij wilde daarmee het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen verbeteren. Pilates maakte oefeningen om het lichaam op een ‘zachte’ manier te versterken, te stretchen en in evenwicht te brengen.

Hij was ervan overtuigd dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn. Daarom legde hij bij de oefeningen de nadruk op gecontroleerde, precieze bewegingen. Die moesten de gewonde soldaten helpen weer gezonder te worden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.

Ook professionele dansers in Amerika ontdekten de waarde van Pilates. Nog steeds is het een onderdeel van de dansopleiding.

‘In one session you’ll feel the difference.
In 30 sessions you’ll have a new body.’
(Joseph Pilates)

 
CLMNRGHTMRK
Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Wat zeggen cursisten?