PG!
 
HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd!’
 
Diemilla praktijk
 
 
PG
 

Images tagged "babymassge-diemilla-praktijk-khadija-stubbe"

 

Agenda

Agenda

 

Contact

Diemilla praktijk voor yoga en massage
Kievitsbloem 3b
2871 NR  Schoonhoven

Postadres: Slootweg 4, 2871 RP Schoonhoven

0182 38 02 00
06 22 25 86 47
die-milla@hetnet.nl

VYN-lidmnaatschap   Khadija Stubbe is erkend yogadocente.

 

home

Je zoekt een prettige en sfeervolle praktijk voor:
yoga, zwangerschapsyoga, meditatie, ontspanningsmassage of babymassage.

Dat is Diemilla praktijk, de yoga- en massagepraktijk van Khadija Stubbe.

Diemilla praktijk staat voor:

 • een warme, gezellige en persoonlijke sfeer
 • alle ruimte om binnen je eigen grenzen aan yoga te doen of te mediteren
 • een goed georganiseerd lesaanbod
 • een nuchtere visie op yoga
 • verschillende vormen van ontspanningsmassage

Sfeervolle groepen

De yogalessen bij Diemilla praktijk zijn in groepsverband.  Je krijgt in de les ook persoonlijke aandacht van de docente.

De lessen zijn in de sfeervolle, verzorgde ruimte van Diemilla praktijk in Schoonhoven.

 

Inschrijven

Om je in te schrijven kun je hier het inschrijfformulier downloaden. In dit formulier zijn de algemene voorwaarden en huisregels van Diemilla Praktijk opgenomen.

 

Klankconcert 8 april 2016

Een avond heerlijk ontspannen en genieten. Bij Diemilla Praktijk
Een klankschalen ligconcert is een bijzondere ervaring. Het is een vorm van innerlijke massage.
Terwijl je op je mat ligt met een dekentje over je en gesteund met kussentjes onder je hoofd en knieën, hoor je de melodieuze zoete klanken van de klankschalen en andere instrumenten.
Dit zijn klankschalen en tintja’s uit Nepal en India, Chinese gong, Aboriginal bora bora en digeridoo’s, Mexicaanse en Nederlandse rainsticks, Sjamanen trom, Ocean drum, Afrikaanse kimbali en vele andere klankvormen , zelf hoef je hiervoor niets te doen; je geeft jezelf over aan wat je hoort en voelt.
Nadabrama zeggen ze in India, oftewel alles is klank.

Het zijn de trillingen op verschillende frequenties die zaken manifest en waarneembaar maken.
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 % uit water ( ons bloed voor meer dan 90% ), dit edele vocht transporteert trillingen en vibraties vier maal sneller dan lucht en geven de verschillende klanken zo direct toegang tot ons gestel, dit ervaren we dan ook in alle niveaus.
Zo kan er een disbalans zijn in ons lichaam of de energie stroomt niet lekker waardoor we ons emotioneel, mentaal of fysiek niet optimaal voelen. De klanken zorgen hier voor een goede ondersteuning om het lichaam weer in harmonie te brengen en te ontspannen.
Verder is het als meditatieve reis een fantastisch ruimtelijke ervaring, een energetische massage welke bewust en onbewust onze meridianen en chakra’s strelen en prikkelen.
Het concert wordt gegeven door Thom Olschansky die al tientalen jaren met deze vorm van overdracht bezig is. Verder heeft hij zich verdiept in het coachen en begeleiden van mensen op het gebied van voeding, vitaliteit en nog meer dingen.

Aanmelden voor 1 april 2016
Geef je op via e-mail: die-milla@hetnet.nl / bellen: 06-22258647 of via www.diemillapraktijk.nl
Khadija Stubbe yoga docente en masseuse Diemilla Praktijk
Kievitsbloem 3B 2871 NR Schoonhoven.
Kosten bedragen € 23,- p.p.
Aanvang 1e sessie 18.45 uur met een kopje thee.
Begin 19.00 uur tot 20.30 uur.
Aanvang 2e sessie 20.30 uur met een kopje thee.
Begin 20.45 uur tot 22.15 uur.
Er is natuurlijk voldoende ruimte en tijd om nog even na te praten of wat dieper op de materie in te gaan.
We sluiten af ook met een kopje thee.

 

 

Klankschalen ligconcert 3 juni 2016

Weer een avond heerlijk ontspannen en genieten. Bij Diemilla Praktijk Een klankschalen ligconcert is een bijzondere ervaring. Het is een vorm van innerlijke massage. Terwijl je op je mat ligt met een dekentje over je en gesteund met kussentjes onder je hoofd en knieën, hoor je de melodieuze zoete klanken van de klankschalen en andere instrumenten. Dit zijn klankschalen en tintja’s uit Nepal en India, Chinese gong, Aboriginal bora bora en digeridoo’s, Mexicaanse en Nederlandse rainsticks, Sjamanen trom, Ocean drum, Afrikaanse kimbali en vele andere klankvormen , zelf hoef je hiervoor niets te doen; je geeft jezelf over aan wat je hoort en voelt. Nadabrama zeggen ze in India, oftewel alles is klank. Het zijn de trillingen op verschillende frequenties die zaken manifest en waarneembaar maken. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 % uit water ( ons bloed voor meer dan 90% ), dit edele vocht transporteert trillingen en vibraties vier maal sneller dan lucht en geven de verschillende klanken zo direct toegang tot ons gestel, dit ervaren we dan ook in alle niveaus. Zo kan er een disbalans zijn in ons lichaam of de energie stroomt niet lekker waardoor we ons emotioneel, mentaal of fysiek niet optimaal voelen. De klanken zorgen hier voor een goede ondersteuning om het lichaam weer in harmonie te brengen en te ontspannen. Verder is het als meditatieve reis een fantastisch ruimtelijke ervaring, een energetische massage welke bewust en onbewust onze meridianen en chakra’s strelen en prikkelen. Het concert wordt gegeven door Thom Olschansky die al tientalen jaren met deze vorm van overdracht bezig is. Verder heeft hij zich verdiept in het coachen en begeleiden van mensen op het gebied van voeding, vitaliteit en nog meer dingen. Aanmelden voor 25 mei 2016 Geef je op via e-mail: die-milla@hetnet.nl / bellen: 06-22258647 of via www.diemillapraktijk.nl Khadija Stubbe yoga docente en masseuse Diemilla Praktijk Kievitsbloem 3B 2871 NR Schoonhoven. Kosten bedragen € 23,- p.p. Aanvang 18.45 uur met een kopje thee

 

 

Lesrooster

Klik hier voor het Vakantie rooster
> Aangepaste Rooster Hemelvaart en Pinksterweekend

. . . . . . . .

Reguliere lesrooster

Dit zijn de lestijden voor diverse lessen yoga, poweryoga, zwangerschapsyoga en pilates.

Alle lessen zijn in de lesruimte van Diemilla praktijk,
Kievitsbloem 3B, 2871 NR Schoonhoven

Maandag

Hathayoga 09:00 –10:00
Pilates          10:15–11:15
Poweryoga 19.00 –20.00
Pilates           20.15–21.15  

Live online lessen op verschillende tijden
Prive lessen op afspraak

Dinsdag

Yin Yoga      9.30 uur
Hathayoga
 14:45–15:45 (tijdelijk gestopt)

Woensdag
Hathayoga 19:00–20:00
Hathayoga 20:15–21:15
Hathayoga 21:30–22:30

Donderdag
Hathayoga 19:00–20:00
Hathayoga
 20:15–21:15
Hathayoga 21:30–22:30

Vrijdag
Hathayoga 08:45 – 09:45
Hathayoga
10:00 – 11:00

Zaterdag
Hathayoga  09:00 – 10:00
Yin Yoga       10:15 –11:15                                                                                Zwangerschapsyoga11:30 – 12.30  uur stopt defetinief per 1 juli 2023.

Zondag
Meditatie tijdelijk gestopt

 

 

Massage

Een massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen. De massage maakt je spieren ‘zacht’ en stimuleert je bloedsomloop. Je kunt alle spanningen loslaten en voelt je weer in evenwicht.

Ik gebruik altijd een massageolie met een geur die past bij wat jij nodig hebt. En muziek die je helpt om helemaal tot rust te komen. Na de massage voel je je rustig en ontspannen. Het is de kunst om dat gevoel vervolgens zo lang mogelijk vast te houden.

Laat je je regelmatig masseren, dan zul je ervaren dat je je meer in balans gaat voelen.

Je kunt kiezen uit:

 

Klassieke ontspanningsmassage

Erg geschikt voor gespannen spieren in je hele lichaam. En een prima vorm om kennis te maken met massage.

 

Nek-, schouder- en rugmassage

Voor als je nek-, schouder- en/of rugklachten hebt. Deze massage kan terwijl je op een speciale stoel zit of op de speciale behandeltafel ligt. Als je deze massage enkele weken achter elkaar doet, nemen je pijnklachten af. En natuurlijk geef ik je tips voor je houding en manier van bewegen om spanningen in je nek, schouders en rug te voorkomen.

 

Shantala massage

Shantala massage is een zachte massage, die helemaal afgestemd is op jouw lichaam en op wat jij nodig hebt. Oorspronkelijk is het een vorm van babymassage, maar in Nederland is ook een variant voor volwassenen ontwikkeld. Het is een van mijn favoriete massages om te geven.

Bij Shantala massage maken de handen vloeiende, rustige en ritmische bewegingen. Ze blijven in contact met je lichaam. Zo is de massage heel voorspelbaar en dat maakt het nog gemakkelijker voor je om je eraan over te geven en te ontspannen. Je ervaart dat je je nog dieper ontspant dan bij andere massagevormen.

Ook bij deze massage zijn de olie, de geur en de muziek helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Hotstonemassage

Een hotstonemassage is een massage met verwarmde stenen (45 graden Celcius). De warmte en de druk van de stenen hebben een weldadig effect of je spieren. Soms leg ik stenen op delen van je lichaam, maar vaak masseer ik met de verwarmde stenen.

De combinatie van warmte en beweging heeft extra veel effect op je spieren. Samen met warme massageolie zorgt dat voor een extra diepe ontspanning. Bovendien voert je lichaam na een hotstonemassage gemakkelijker afvalstoffen af.  Na afloop voel je je meer in balans.

Een hotstonemassage is niet geschikt bij bijvoorbeeld griep/koorts, (besmettelijke) huidziekten, ernstige vormen van vaatziekten en trombose.

 

Bedrijfsmassage

Regelmatige massage helpt mensen om met meer focus te werken. Bovendien verminder je daarmee de kans op ziekteverzuim. Vooral stoelmassages zijn gemakkelijk in te passen in het werkritme en blijken in de praktijk heel effectief te zijn.

 

Babymassage

Een mooi vervolg op de zwangerschapsyoga is Shantala babymassage. Die kun je bij Diemilla praktijk in kleine groepen volgen.

Babymassage: goed voor de hechting

Shantala babymassage is een bijzonder zachte massagevorm. Door de langzame, ritmische bewegingen ontspant je baby extra-diep. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat baby’s die zo gemasseerd worden zich gemakkelijker hechten, zich sneller ontwikkelen, minder gauw ziek zijn en een beter slaap-/waakritme ontwikkelen.

Shantala is de naam van een vrouw in Calcutta. Zij woonde in een sloppenwijk en ontwikkelde de massagemethode. De Franse kinderarts Frederick Leboyer haalde haar massagemethode naar Europa; hij was onder de indruk van het effect van de massage op baby’s die opgroeien onder slechte omstandigheden.

 

Mediteren

Door te mediteren kom je dichter bij jezelf. Je geeft dan de ruimte aan wat er echt in je omgaat. Wat je echt voelt, denkt en wilt. Dat zit namelijk allemaal in je onderbewuste.

Je onderbewuste wordt vaak toegedekt door alles wat er in je hoofd omgaat. Maar ondertussen bepaalt het onderbewuste wel veel van wat je doet en zegt. Je zult meer innerlijke rust ervaren en meer samenhang in je eigen leven en in de wereld om je heen zien.

Door de tijd te nemen om te mediteren en boven te laten komen wat er allemaal in je omgaat, krijg je meer inzicht in jezelf. En daardoor kun je je verder ontwikkelen.

Ik zie het leven als een stromende rivier. Het is altijd in beweging, maar gedachten en gevoelens kunnen obstakels zijn en zorgen voor wilde stromingen en draaikolken. Door je bewust te worden van die obstakels, creëer je meer rust en een gelijkmatiger stroming.

Je wordt rustiger, gelukkiger, stabieler, geduldiger en liefdevoller.

Mediteren doet je ook lichamelijk goed. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren de hoeveelheid stresshormoon (cortisol) in je lichaam verlaagt. Ook je bloeddruk daalt en dat heeft een positief effect op je hele gezondheid.

Wat is mediteren?

Mediteren is een manier om helder te kijken naar wat er in jezelf omgaat. Door je bijvoorbeeld te concentreren op je ademhaling, breng je je gedachten tot rust.

Zo creëer je ruimte voor wat er werkelijk in je leeft. Je laat alle gevoelens, gedachten en wensen er gewoon zijn, zonder ergens etiketjes op te plakken.

Daarmee creëer je ruimte voor je intuïtie. Voor meer inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

Mediteren past voor mij bij hoe het leven is. In de natuur zie je dat alles met elkaar samenhangt en dat het altijd en-en is, niet of-of. Er is rust en beweging, liefde en haat, groei en afsterven. Nooit maar een van de twee.

Door te mediteren word je je daar bewust van en ervaar je dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Dat kan je een diepe rust geven.

Hoe gaat mediteren bij Diemilla praktijk?

Mijn meditatielessen zijn een combinatie van stille meditatie en geleide meditatie. We mediteren volgens Zazen (Zen) stilzitten en stil lopen, maar ook vanuit Vipassana (inzichtmeditatie). Bij Vipassana gaat het om zo diep mogelijk waarnemen en voelen. Net als bij bijvoorbeeld mindfulness en de bodyscan. Je kunt Vipassana in elke lichaamshouding beoefenen.

Als je wekelijks mijn meditatielessen volgt, zul je merken dat je ook in je dagelijks leven gemakkelijker ruimte maakt voor meditatie.

 

Over Khadija

‘Yoga is voor mij een manier van leven. Yoga draait om zacht zijn, jezelf vinden en ballast loslaten. In yoga zijn zachtheid en kracht op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. Hoe zachter je voor jezelf bent en hoe meer je je ontspant, hoe krachtiger je je als mens voelt.’

Yoga is herijken

‘Voor mij is yoga dan ook de manier om te herijken, weer in balans te komen. Door de bewegingen, de speciale ademhalingsoefeningen en de ontspanningsmeditatie aan het eind vind je geestelijke rust. Ik ervaar dat zelf in mijn dagelijks leven en gun dat mijn klanten ook. Daarom geef ik zo graag les in yoga.’

‘Een yogales is helemaal goed als mijn klanten ontspannen en vrolijk naar buiten gaan. Daar word ik blij van.’

Altijd op zoek naar vernieuwing

‘Ik heb Diemilla praktijk in 2004 opgericht en de praktijk groeit nog steeds. Ik heb een grote groep vaste klanten en wekelijks komen er nieuwe klanten bij. Zodoende blijft ook het aantal lesuren groeien. Verder zoek ik voortdurend vernieuwing; ik leer graag en volg regelmatig nascholingen en cursussen over nieuwe ontwikkelingen in yoga.’

Buiten Diemilla praktijk

‘In mijn vrije tijd breng ik graag veel tijd door met mijn twee prachtige dochters en mijn man.  Verder houd ik van dansen, naar de sauna gaan, wandelen, koken en veel gezelligheid met familie en vrienden. Ik voel me een bevoorrecht mens.’

 

Pilates: oefen je fit en krachtig

Je wilt Pilates in Schoonhoven volgen. Want je wilt soepel blijven. Je houding verbeteren en je fit en krachtig voelen. Pilates is de manier om daaraan te werken. Effectief, en prima te doen.

Pilates is goed voor lichaam en geest

Pilates is een intensievere vorm van bewegen. Je doet een serie vloeiende oefeningen op de grond. Je spant daarbij verschillende spiergroepen tegelijkertijd aan, bijvoorbeeld de spieren van je rug, buik en bekkenbodem.

Alle bewegingen doe je rustig en bewust, want je ademhaling speelt een grote rol. Zo train je lichaam en geest.

Een sterk ‘powerhouse’

Je versterkt je ‘powerhouse’. Sommigen noemen het ‘core’ of het krachtcentrum. Het is het korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Al die spieren heb je bij allerlei bewegingen nodig. Hoe sterker ze zijn, hoe beter je houding. Je voelt je stabieler en kunt beter bewegen en sporten.

Na de les voel je dat je veel gedaan hebt, maar je voelt je niet uitgeput. Doe je de oefeningen regelmatig, dan merk je dat je rechterop en steviger staat. Je lichaam is soepeler, je voelt je krachtiger en meer in balans.

We doen alleen grondoefeningen en gebruiken geen apparaten. Verder krijg je in de les persoonlijke aandacht, zodat je de oefeningen zo goed mogelijk kunt doen. We sluiten af met een heerlijke ontspanning.

Achtergrond 

Joseph Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij wilde daarmee het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen verbeteren. Pilates maakte oefeningen om het lichaam op een ‘zachte’ manier te versterken, te stretchen en in evenwicht te brengen.

Hij was ervan overtuigd dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn. Daarom legde hij bij de oefeningen de nadruk op gecontroleerde, precieze bewegingen. Die moesten de gewonde soldaten helpen weer gezonder te worden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.

Ook professionele dansers in Amerika ontdekten de waarde van Pilates. Nog steeds is het een onderdeel van de dansopleiding.

‘In one session you’ll feel the difference.
In 30 sessions you’ll have a new body.’
(Joseph Pilates)

 

Prijslijst

Hatha yoga                                       € 10,-
Power yoga                                      € 10,-
Yin yoga                                             € 10,-
Vinyasa yoga                                   € 10,-
Swing yoga                                       € 14,-
Zwangerschapsyoga                  € 55,- per privèles 
Yoga & dans                                     € 10  ,-
Meditatie                                          € 9,-
Hotstonemassage                        €. 67.50,-
Klassieke massage                       €. 50,-
Shantala massage                        €. 50,-
Zwangerschapsmassage          €. 13,-
Nek, schouders & rug                 €. 35,-
Babymassagecursus                    €. 100,-

Voor verdere specificatie informeren wij u graag telefonisch.
Tel: 0182-380200

 

Privacyverklaring

Diemilla Praktijk is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Diemilla Praktijk
Kievitsbloem 3b, 2871 NR Schoonhoven
+31 182 380 200

K. Stubbe-Benrida is de Functionaris Gegevensbescherming van Diemilla Praktijk. Zij is te bereiken via die-milla@hetnet.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Diemilla Praktijk verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Diemilla Praktijk verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via die-milla@hetnet.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Diemilla Praktijk verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen

Geautomatiseerde besluitvorming

Diemilla Praktijk neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Diemilla Praktijk) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Diemilla Praktijk bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

(Categorie) persoonsgegevens > Bewaartermijn > Reden
Personalia > Bewaartermijn > Reden
Adres > Bewaartermijn > Reden
Enzovoort > Bewaartermijn > Reden

Delen van persoonsgegevens met derden

Diemilla Praktijk verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Diemilla Praktijk blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Diemilla Praktijk gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar die-milla@hetnet.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Diemilla Praktijk zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Diemilla Praktijk wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Diemilla Praktijk neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via die-milla@hetnet.nl

 

Proefles op aanvraag

Kom gerust een proefles volgen om te ervaren of pilates, yoga of meditatie bij je past. Een proefles kost 10 euro. Als je vervolgens een abonnement neemt, krijg je die 10 euro retour.

Wil je een proefles volgen?

Vul het formulier in. Dan bel ik je zo snel mogelijk om een afspraak te maken.

   

  Update Corona virus

  Na de berichten van zondagmiddag moet ook Diemilla Praktijk voorlopig haar deuren sluiten in het kader van de bestrijding van het Corona virus.

  Zoals door het RIVM aangekondigd moeten alle horeca, scholen en sportclubs m.i.v. morgen 16 maart gesloten blijven tot 6 april. 

  Wij adviseren je het nieuws te volgen en zo ook de email voor verdere ontwikkelingen. Eventuele wijzigingen hierin worden in de vorm van een nieuwsbrief verzonden. Ook via de Facebookpagina van Diemilla Praktijk en de website (www.diemillapraktijk.nl) word je op de hoogte gehouden.

  We hopen dat iedereen in de komende tijd naar elkaar omkijkt en dat we hier gezond en wel doorheen zullen komen. Zorg goed voor elkaar! 

  Heel graag tot ziens zodra het weer kan! 

  Lieve groet, 
  Khadija

   

  Vakantie rooster

  Aangepast rooster Hemelvaart en Pinksterweekend

  Beste Diemilla Yogi’s

  Graag wil ik jullie informeren over het aangepaste rooster voor het aankomende Hemelvaart- en Pinksterweekend. Hieronder volgen de belangrijke data en wijzigingen:

  Hemelvaartsdag donderdag 9 mei zijn we gesloten vanwege Hemelvaartsdag.

  Deze lessen van 9 mei worden op dezelfde tijden gegeven op dinsdag 7 mei.

  Maandag 20 mei zijn we gesloten vanwege Pinksteren. De lessen van 20 mei worden op dinsdag 21 mei gegeven.

  Hatha yoga van 9.00 uur tot 10.00 uur.

  Pilates van 11.30 uur tot 12.30 uur.

  Poweryoga van 19.00 uur tot 20.00 uur.

  Pilates van 20.15 tot 21.15 uur.

  Yin yoga van dinsdag 21 mei 9.30 uur wordt gegeven op dinsdag 21 mei om 10.15 uur tot 11.15 uur.

  Praktijk gesloten van maandag 13 mei tot en met maandag 20 mei compensatieweek tweede kwartaal 2024.

  Diemilla Praktijk wenst iedereen een prettig Hemelvaartsdag en een zonnig Pinksterweekend toe!

  Met een diepe buiging zeg ik
  Namaste
  Khadija Stubbe

   

  Yoga

  Bij yoga draait het steeds om balans. Balans tussen inspanning en ontspanning, inademing en uitademing. Je hele leven beweegt zich tussen uitersten: inspanning en rust, verdrietig en blij, zeker en onzeker. Yoga helpt je om het evenwicht daartussen te vinden.

  Als je langere tijd aan yoga doet, zul je ervaren dat je je bewuster wordt van de spanning en ontspanning in je lichaam. Je kunt spanningen dan gemakkelijker loslaten, en je merkt dat je beter in balans bent. Je gaat je dichter bij jezelf voelen.

  Yoga is een prachtige combinatie van zachtheid en kracht. Door spanningen los te laten, ontspan je, voel je je ‘zachter’. En daardoor kom je weer dichter bij je natuurlijke, innerlijke kracht. Je wordt een blijer en gelukkiger mens van yoga.

  Verschillende vormen van yoga

  Je kunt kiezen uit verschillende vormen van yoga:

  Heb je rug-, nek- of knieklachten, dan kun je speciale hulpmaterialen gebruiken en krijg je advies over geschikte oefeningen.

   

  Hathayoga: rustige yoga

  Hathayoga is een rustige vorm van yoga. Dankzij hathayoga verdwijnen spierspanningen en worden je spieren soepeler. Ook de verschillende ademhalingsoefeningen helpen je om spanningen los te laten.

  In bijna alle yogalessen doe je een aantal staande, zittende en liggende oefeningen. Elke les eindigt met een  ontspanning van een kwartier, vaak via een meditatie die ik voorlees.

   

  Poweryoga: krachtige yoga

  Poweryoga (ashtanga yoga) is een krachtige vorm van yoga. Het is een verrijkende en diepgaande manier om je conditie, kracht, bewustzijn en lenigheid te ontwikkelen.

  Ashtanga  staat voor energie, en niet voor macht of kracht. Doe je al een tijd aan ashtanga yoga, dan zul je ervaren dat de lichaamshoudingen (asana’s) je eigen worden, dankzij de continuïteit in concentratie, ademhaling en beweging.

  Ook de poweryogalessen sluiten we altijd af met een kwartier ontspanning.

   

  Yin yoga

  Yin yoga is een van de vele vormen van Hathayoga. Yin yoga is een systeem van yogahoudingen die je lang aanhoudt, met een inwaartse focus. Yin yoga kent invloeden uit de Chinese traditionele geneeskunst en de Indiase yoga, maar heeft ook relaties met Kungfu en Shiatsu.

  Yin yoga is met name gericht op de meridianen het is een vorm van acupressuur.

  Bindweefsel en botten reageren op druk. Botten hebben druk nodig om sterk te blijven, bijvoorbeeld; wandelen. Ook Yin yoga werkt door middel van het uitoefenen van druk en zwaarte kracht.

   

  Vinyasa Yoga

  Vinyasa yoga wordt ook wel flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan, zoals een dans. Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De ademhaling is een essentieel onderdeel van deze dans, omdat de series bewegingen gesynchroniseerd met de adem worden uitgevoerd. Over het algemeen gaan omhoog gaande bewegingen samen met inademingen en omlaag gaande bewegingen samen met uitademingen. Je ontwikkelt een energiek lichaam, terwijl je aan het einde van de les een totaal ontspanning ervaart. Een ander belangrijk aspect is dat je leert bewegen vanuit je Core Centre ( banda’s). In elke les train je kracht, flexibiliteit, balans, concentratie en meditatie.

   

  Swing Yoga

  Het unieke ontwerp van Swing Yoga stelt je in staat om een hele reeks yogahoudingen uit te voeren, zowel in het horizontale als in het verticale vlak. De spieren van het lichaam, de botstructuur, de functie van hersenen en zenuwen en de inwendige organen worden alle gunstig beïnvloed door gebruikmaking van deze Swing Yoga.

  De Swingmethode is een prachtige manier om je core / powerhouse / houdingspieren te trainen.
  De hangmat dwingt je je balans te zoeken waardoor met name  de staande yogahoudingen op de mat veel lichter zullen gaan voelen.

   

  Zwangerschapsyoga

  Je zwangerschap is een van de mooiste periodes in je leven. En misschien ook wel een van de spannendste. Je wilt graag de beste start voor je kind. Daarom zorg je er al zo goed mogelijk voor als het nog in je buik zit. Natuurlijk wil je je ook zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling.

  De cursus zwangerschapsyoga helpt je daarbij. Je krijgt rustige yogaoefeningen die precies passen bij wat je als zwangere nodig hebt. Verder krijg je veel informatie over gezond zwanger zijn. Al die informatie staat ook in het cursusboek. Natuurlijk is er ook een avond voor partners.

  Een mooi vervolg op zwangerschapsyoga is babymassage. Je leert hoe je je baby diep kunt laten ontspannen. Ook versterkt babymassage de hechting tussen jullie beiden.  Lees verder.

  Zwangerschapsyoga: voorbereiden op de bevalling

  In de zwangerschapsyoga bereid je je ook zo goed mogelijk voor op de bevalling zelf. Je leert welke fases er zijn en met welke ademhalingsoefeningen je een fase het soepelst doorkomt. Een bevalling is een grote uitdaging, maar met zwangerschapsyoga ben je zo goed mogelijk voorbereid.

  Zwangerschapsyoga wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed. Kijk dat even na in je polis of informeer bij je zorgverzekeraar.

   

  Yoga voor bedrijven

  Ook in je bedrijf kun je voor yoga kiezen. Als medewerkers wekelijks yogaoefeningen doen, is de kans groot dat hun productiviteit stijgt. Want wie ontspannen is, werkt met meer focus. En hoe meer focus, hoe meer resultaat.

  Ben je geïnteresseerd in yoga voor je bedrijf, dan kun je daarvoor een proefles aanvragen.

   

  Yoga & dans

  Yoga & dans verbindt het mooie van twee werelden: het rustgevende van yoga en het expressieve, actieve van dans en muziek.

  Blij en lenig

  Muziek en dans samen maken de yogahoudingen (asana’s) sierlijk en vloeiend. Ze voegen zo vreugde en blijheid toe aan een yogales. Muziek, dans en yoga zijn drie dimensies die prachtig met elkaar in harmonie zijn. En je wordt er blij van.

  Dankzij de combinatie van yogahoudingen, muziek en dans blijf je lenig, ontspannen en in goede conditie. Je voelt je bovendien dicht bij jezelf. Doe je regelmatig yoga & dans, dan merk je dat beslist in je dagelijks leven. Je kunt je beter concentreren en voelt je vaker in een flow.

  Concentratie op bepaalde chakra’s

  In een les yoga & dans kan een bepaald chakra centraal staan. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ze spelen een belangrijke rol in de energiehuishouding in je lichaam. Chakra’s absorberen energie uit de kosmos en verdelen die energie in het lichaam.

  In een les yoga & dans kies ik er soms bewust voor dat de muziek je laat bewegen vanuit een bepaald chakra of vanuit diverse chakra’s.

  De klassieke muziek komt naar binnen via het hart: anahata chakra. De Afrikaanse muziek is aardend en komt vanuit het eerste en het tweede chakra.

  De muziek waarop je buikdanst, komt meestal naar binnen via de muladhara, de svadhishthana en ook via het derde chakra, manipura.

  De spirituele muziek komt overal naar binnen, maar vaak via het vijfde, zesde en zevende chakra: vishuda, ajna en sahasrara.

  Elke zaterdagochtend

  Yoga & dans is geschikt voor iedereen. Een beetje ervaring met yoga is fijn, maar niet noodzakelijk. Kom vooral een keer ervaren of het iets voor je is.

  Yoga en dans is elke zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur.

   
  CLMNRGHTMRK
  Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
  Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
  Schrijf je in voor de nieuwsbrief.  Wat zeggen cursisten?