HD_MRK
 
‘Een feestje voor je lijf en je hoofd’
 
Diemilla praktijk
 
 
SNGL
 
CNTNT

Geef je spijsvertering een boost

Heb je last van een algehele malaise gevoel, zoals spijsverteringsklachten, pijnlijke gewrichten, slechte adem, doffe en vale huid, doffe ogen, depressie, prikkelbaarheid, lusteloosheid, enzovoort? Wellicht heb je dan last van een teveel aan toxische stoffen in je lichaam.

In de Ayurveda, een oude leer en beproefd gezondheidssysteem uit India, noemen ze dit fenomeen een teveel aan Ama (giftige stoffen). In de Ayurveda zeggen ze namelijk dat kracht, gezondheid, oud kunnen worden en alle levensprocessen afhankelijk zijn van Agni. Agni is het verteringsvuur in je lichaam en een van de belangrijkste grondbeginselen in de Ayurveda. Agni zet in de lichaamcellen in de celkern iedere voedselmolecuul om in bewustzijn. Er is Agni in het spijsverteringskanaal, maar er zijn ook Agni’s actief in de verschillende lichaamsweefsels en organen. Er is zelfs een Agni actief in de geest . Deze Agni zorgt voor het verwerken (verteren, verbranden) van gedachten en emoties. De belangrijkste Agni voor het lichaam is in eerste instantie de Jathara Agni, het verteringsvuur in het maagdarmkanaal.

Heel veel mensen hebben geen flauw idee hoe de conditie van het verteringsvuur in hun lichaam is. Wanneer het verteringsvuur niet naar behoren functioneert, staat er een poort open en kunnen ziekten en vergiffen in je lichaam naar binnensluipen en vervolgens wordt je zwakker en naar verloop van tijd kan je zelfs ziek worden. Binnen de Ayurveda zijn er veel remedies die Agni versterken en Ama verbranden. Maar stap 1 is leefstijl en voeding.

En hier ligt de focus van de workshop.
Hoe krijg je de Agni-verteringsmotor weer aan de praat?
Wat zijn de do’s en wat zijn de don’ts?

Lijkt het je interessant?
Meld je dan aan voor de workshop:
Docente: Carolien De Boo
Datum: vrijdag 6 april
Tijdstip: 19.00 uur. Aanvang 18.45 uur
Locatie: Diemilla Praktijk Kievitsbloem 3b Schoonhoven
Contact adres: Khadija Stubbe 0622258647 of die-milla@hetnet.nl
Duur Workshop: 60 minuten + tijd voor vragen en het delen van ervaringen.
Kosten: € 23,-
Gratis kopje thee en een gezonde snack (volledig plantaardig en vrij van additieven en toegevoegde suikers)

 


> Alle ervaringen over Diemilla praktijk
CLMNRGHTMRK
Khadija Stubbe - Diemilla praktijk
Op de hoogte blijven van Diemilla praktijk?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Wat zeggen cursisten?
L H S